Saga Ysing

First + second day of school

Nu har jag faktiskt gått två dagar i skolan men jag vill ändå berätta om den första dagen. Så igår vaknade jag super tidigt för att GÅ till skolan, som visserligen ligger typ 5 minuter bort med bil. Iallafall var det typ bara jag och Noemi som gick och det var rätt jobbigt... Vi började med att gå till vårat homeroom, som vi sen aldrig mer skulle vara i... Där fick vi våra scheman och sen fick vi gå till vår första klass eller lektion som vi skulle säga i Sverige. Jag kan berätta mer om varje ämne sen när jag vet mer om dom, men iallafall så hade vi varje lektion på vårat schema den första dagen. Alltså 8 klasser (lektioner).  plus lunch och en rast på typ 15 minuter. 

Vissa av klasserna var roliga och vissa mindre roliga. På min engelska klass så fick jag inte ens veta vad vi skulle göra under året, läraren pratade bara om sig själv och sin hund, så that´s that... Allt känns väldigt strikt i jämförelse med skolan i Sverige. Du får inte ha mobiltelefonen framme nån gång på raster eller lunchen osv. Klädkoder och massa sånt. Men det är ju Amerika jag pratar om såååå...

Första dagen var även välldigt stressig. Jag letade bara hela tiden efter mina klassrum och sen när jag hittat dem skulle jag till nästa ungefär. Våra lektioner var bara 40 minuter långa så man hann inte med så mycket heller. Lunchen var också helt stört stressig det var liksom typ 2000 pers som skulle käka lunch samtidigt.

Efter skolan tränade jag sen åkte jag hem, hann inte ens duscha innan vi skulle iväg och köpa skolgrejer och sen åt jag sen duschade jag och gick och la mig. Väääldigt lång dag var det.

//Jag & Noemi första dagen//

Idag dock var allting mycket, mycket bättre. Jag gick upp lagom tid, även fast jag var vääldigt trött så gick det. Åt frukost och packade min lunch, som idag var en macka med creme cheese haha, vindruvor och lite snacks + vatten. Efter det fick vi skjuts till skolan. Idag gick vi även efter det vanliga schemat så att det var bara 4 klasser vilket var så mycket skönare. Jag fick även tid att prata med folk ifrån mina klasser vilket var mycket roligare och man fick veta lite vilka människorna var. Dessutom träffade jag Noemis Tennis kompisar på lunchen och dom var hur snälla som helst! 

Har fått läxor också... vad är det för dumt påhitt egentligen..?

// Påväg till skolan //

// Cafeterian på lunchen (de flesta åt ute) //

// Läxor... //

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas