Saga Ysing

En vanlig dag

En vanlig dag här borta är inte allt för olik en vanlig dag hemma i Sverige. Det ända är väl att ibland gör vi något lite extra. En dag bestämde några kompisar och jag att åka till ett pankakställe innan skolan för att äta frukost, vilket dock resulterade i "smashing" till skolan. Vissa kvällar åker vi till ett ställe där man kan typ fika och plugga, vilket är typ det mysigaste stället jag varit på. Förövrigt äter jag väldigt mycket mat, eller ja inte så mycket men väldigt mycket nytt. Jag har ätit mer sushi här borta än vad jag någonsin gjort. Så 1+ till USA's sushi! 

Föresten! Herregud vad Amerikanare gillar högtider... Halloween saker fanns i affärerna första veckorna jag var här, och nu är folks hus och tomter fyllda med dekorationer haha. Plus att nu har julsakerna börjat komma fram? Det är oktober!!

Homecoming

Förrförra veckan var det homecoming week och temat för denna homecoming var disneyland. Under hela veckan var det dressup days och på måndagen var det även powderpuff , där tjejerna spelar flaggfotboll och killarna cheerar. På onsdagen var det homecoming rally och på fredagen var det homecoming football game. Och lördag finally var självaste homecoming dansen! Såå jaa hela veckan var ganska fullspäckad. Måndagen klädde vi oss i "Disney tourist gear", tisdag var det mis matched and crazy hair, onsdag var det dress as your land alltså new orleand, adventure land osv osv. Och jag som är junior här borta var adventure land. Torsdag var det collage gear, (monsters university) och  fredag maroon out!

Min favorit dag av dessa var nog ändå onsdagen när vi hade vårat rally, alla var jättepeppade och det var på kvällen. Mitt cheerlag hade övat in en rutin som pirater och vi satte den så bra vilket var jättekul! 

Och ni tror säkert att homecoming dansen var såååå kul haha men nej tyvärr. För en svenne som mig var det inte riktigt något att hänga i julgranen. Jag hade roligare innan och efter självaste dansen. Det var annars lite som att gå på ett disco i mellanstadiet... Jag kan berätta mer om detta i mitt video inlägg! Men förövrigt var det hela en väldigt rolig upplevelse och jag önskar vi kunde göra mer saker som det här i Sverige!

- Jag, Viyaleta, Hanan & Noemi efter powerpuff!

- Floaaaats vilket var hur häftigt som helst!!

- Homecoming queen och king precis som in the movies haha

 

Chipped it

Hej igen! När bloggade jag ens sist? Ett bra tag sen var det...

Under senaste tiden har det väl varit fullt upp med det mesta och tyvärr har bloggen inte riktigt varit nån prioritering. Men nu kände jag för att blogga lite så tänkte dela med mig av vad jag har gjort under senaste tiden! Just nu sitter jag i vårat lilla vardagsrum och kollar på en film på netflix, mycket mer än så händer inte idag.. Eller jo föresten. Ikväll ska vi (v-familjen) till ett ställe som heter Chicago Fire Pizza och äte middag med en kompis till mina värdföräldrar ifrån södra kalifornien. Sen har jag lite läxor att göra men det tar jag ikväll!

Dagen efter mitt senaste inlägg hade vi en borta match och olyckligtvis slog jag ut en flisa av min framtand och en till tand i vårat framträdande under halvleken. Det var inte speviellt kul och var inte heller speciellt skönt..! Men men det är fixat nu och jag kan le igen haha... Det var också första matchen i Oktober och hela oktober bär vi rosa strumpor och rosetter för att stödja Cancer. På lördagen efter hade mitt cheerlag signed up för att vara med på någon slags fundraiser för cancer så hela lördagen 10-10 spenderade jag i en park. Det var kanske inte det roligaste jag gjort men det var för en bra sak!

Lägger upp resten av som hänt inom de kommande dagarna. Kände att det blir för mycket läsa på en gång! Förssten vad skulle ni tycka om en videoblogg? Kommentera gärna vad ni vill att jag ska blogga om!

- Jag och Kaitlyn twinning haha 
- Jag och min flyer som älskar att sparka mig..!
- Lauren, Noemi och moi iklädda våra pep kläder inför match

 

Q/A #3

Michaela

Älskar din blogg väldigt mycket så fortsätt på samma sätt! Skulle du kunna göra ett inlägg om hur du bor och bilder på huset och ditt rum :)

Svar: Tack så himla mycket! Absolut akn jag göra det, försöker lägga upp ett inlägg med det så fort som möjligt!

Emelie 

Hej! Jag funderar på att åka på utbytesår år när jag har gått ut 1an och ska börja 2an (när jag är 17-18) vilken "klass" skulle jag få gå i då? Och hur gjorde du för att få ihop alla pengarna till utbytesåret? Var det du som betalde för allting eller fick du ett stipendium? Jättefin blogg! Superkul att läsa om ditt år i USA :)

Svar: Tekniskt sett skulle du bli en Senior här, men vissa skolor väljer att inte at utbytesstudenter som seniors (som min skola här..) vilket är lite tråkigt!

Helena

Hej! Tycker din blogg är superkul att läsa, du verkar redan ha der superbra! Hur är det på din skola med sporter och så, finns det någon sport som är "cool" haha (som på film hehe)

Svar: Hej!! Vad roligt att höra, jag har det underbart här borta! Det skulle man nog kunna säga att det finns haha, dock spelar det inte så jättestor roll vilken sport du spelar men så länge du spelar en sport så är du en aningen populär. Men givetvis är football en av de sporterna som är "coolast".

Becca 

Hej! Vart kommer dina fina Céline-inspirerade(?) solglasögon som du hade på dig på en bild i ditt inlägg Q/A?

Svar: Hej, dessa hittade jag på Target här i USA haha... Inte så lyx som det såg ut.

 

Ebba 

Hej! Superbra blogg :)) jag skulle gärna vilja höra om du önskade stat att hamna i innan du åkte iväg på utbytesår, områdesval eller vad det heter, eller kände du att det inte spelade någon roll?

Svar: Hej, tack så himla mycket! Jag gjorde ett delstatsval ja, mest för att jag hade chansen att påverka och jag hade ett på ställen jag tyckte verkade intressanta! Men det är inget som betyder att du kommer hamna i nån av de delstaterna så egentligen seplade det ingen roll för mig var jag skulle hamnat!

Helen 

Hej! Jag funderar på att åka till USA nästa år och en sak som jag undrar är om man någon gång känner sig "utanför" i värdfamiljen. Vet inte hur jag ska förklara men typ att de vill ha lite family time och helst bli av med en ett tag eller så. Jättefin blogg, så roligt att läsa! Kram

Svar: Gid vad roligt att höra! Jag har ännu inte kännt det (förmodligen efterosm jag bara har två värdföräldrar och en värdsyster som är från Italien) men jag kan tänka mig att vissa perioder under ett utbyytesår känner man hemlängtan osv och då kanske det känns som att man inte riktigt passar in i sin familj... Men det är nog bara en känsla, jag tror att familjerna som tar emot en är jätteglada över att ha oss här och dom har flera år på sig att ha "family time" så du ska inte oroa dig! Kram :)

 

Upp