Saga Ysing

Q/A #2

Ida 

hej saga! funderar också på att ta ett utbytes år i USA nästa år, men är lite osäker på en grej. kommer du behöva läsa 2an på gymnasiet med klassen under? eller kommer du börja i 3an med din åldersklass när du kommer hem?

svar: Jag kommer få gå tvåan med årskullen under mig. Det blir alltså som att jag tar ett sabbats år. Dock vet jag att i vissa fall så låter skolan dig, plugga det du ska fast på distans och så får du gå med din vanliga klass i trean. För mig var det dock aldrig ens ett alternativ, utan det var ett sabbats år kind of,

Sanna 

Valde du ut en familj själv eller fick du en "random" ?

svar:  Min värdfamilj valde mig, sen fick jag godkänna dom. I de flesta orginisationer tror jag det är så att familjen väljer vilken student den vill ha, efter mix och match av organisationen då. Sen är det du som godknner eller tackar nej till den.

Rebecca 

Hej, superfin blogg du har! Detta kanske är något du inte vill svara på, men jag ger det ett försök :) Vem betalar för resor? Är det du eller din värdfamilj? Ska själv antagligen bli utbytesstudent nästa år och undrar lite om pengabiten ^^ Vad kan man förvänta sig och hur mycket pengar är lagom varje månad? Kramar

svar: Här så har min värdfamilj bjudit mig och min värdsyster på resor. Men jag tror inte det är så i varje familj. Skulle jag dock vilja åka på en resa själv eller med EF så skulle självklart jag själv betala det. 

Men du kan nog iallafall tänka att dom inte kommer tvinga dig att åka på massa dyra resor som du själv måste betala för. Utan vill dom åka på resor så ser dom nog till att du vill och är villig att betala dem, Eller så betalar väl dom helt enkelt.

 

Ställ mer frågor people, det är kul att svara på! Ni får också gärna skriva om det är något speciellt ni vill att jag ska blogga om, för det gör jag mer än gärna.

//Massa läxor...//

//Gatan vi bor på//

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas