Saga Ysing

25 januari

Söndag idag och som andra söndagar när vi inte har några andra spännande planer spenderas denna dag åt yoga, football och läxor. De senaste veckorna tror jag att vi har gått på yoga mer eller mindre varannan dag. Den mest avslappnade träning jag någon sin gjort, man känner sig banne mig befriad efteråt haha. Under veckan har vi fått besök av vår IEC, vilket vi kommit fram till att vi får pretty much en gång i månaden, jag vet inte riktigt vad dom mötena är till för men det är väl som en check in bara antar jag. Frågade även henne om det skulle bli nån slag utbytis träff anordnad snart, man vill ju liksom se hur andra här borta i samma area har det!! Nog om det, vi har även käkat på min favorit restaurang Chef's Table och som vanligt bara hängt runt med vänner åkt på adventures och käkat sushi, hehe.

Ha det bra guys, ska försöka uppdatera lite mer här på bloggen!

- Ibland förstår jag att folk tycker vi ser ut som riktiga systar... det tar jag som en stor komplimang!

- Foreign girls:p

Q/A #5

Mathilda 

Hej! Kom att tänka på en liten sak nu när jag läste... Hur gjorde du med sim-kort till telefonen när du kom till USA? Köpte du något slags kort där eller bytte du telefon helt och hållet? Ska själv åka nästa år så tänkte mest hur jag själv borde göra? ;) Kraam

Svar: Jag köpte mig en helt ny telefon eftersom enligt verizon så funkade inte min svenska telefon med deras sim-kort, dock vet jag att andra har bara köpt nytt sim-kort och betalar som man gör med ett kontantkort, samt använder sina gamla telefoner! Gå inte till verizon helt enkelt haha. Kram och lycka till !!!

Spelar man fotboll också?

Svar: jag vet inte vad du menar riktigt, men ja det gör man? Amerikansk fotboll och vanlig fotboll som dom kallar soccer här.

Måste bara fråga, hur har du gjort din header med ditt namn med bilder i bokstäverna egentligen? Kram

Svar: Använde mig av någon sida jag hittade på internet, foto collage something hette det.. förlåt för dåligt svar men kommer inte riktigt ihåg.

Astrid 

Hej, jättefin blogg!! Är själv intresserad av att åka på ett utbytesår men tycker det är väldigt dyrt! Tänkte bara fråga dig hur du finansierar ditt år, om du betalar resan själv/stipendium eller om dina föräldrar betalar för själva resan? :)

Svar: Vet att detta är en viktig fråga för många och det är olika från person till person, mina föräldrar och mina mor ch far föräldrar betalde min resa. Men det finns massa stipendium att söka och det tycker jag du borde göra!!

Wilma 

Hej! Älskar din blogg och funderar själv på ett utbytesår! Jag undrar bara hur man tar sig till olika ställen i USA! Åker man buss eller blir man skjutsad av sina värdfamiljer till t.ex. skolan och hur lång tid tog det för dig att få kompisar och lära känna din värdfamilj?

Svar: Hej och tack så jättemycket!! Framförallt tar man sig till ställen med bil här. Jag har gått till skolan kanske 3 gånger, aldrig cyklat någonstans eller tagit buss/tåg... Lite trist tycker jag.. saknar kollektivtrafik!!! Därför blir jag antingen skjutsad av mina v-föräldrar eller av kompisar, plus att jag ska ta mitt körkort i april! 
Eftersom jag direkt när jag kom hit började i cheerleading tog det inte alls lång tid innan jag hade vänner, men under tiden jag har varit här har jag även liksom fått nya andra vänner under tiden såklart. Plus att jag alltid haft Noemi min v-syster! För mig tog det inte heller lång tid att lära känna min v-familj, jag tror att om man hamnar nånstans där man klickar flyter allt bara på!

Jullov i California

Nu är jag här igen, jullovet är över och skolan är igång igen. Över lovet kom Philip hit, och var här i lite mer än 10 dagar. Samtidigt hade Noemi sin kille Filippo här. Vi försökte hitta på så mycket som möjligt men samtidigt så tog vi det bara lugnt och tog vara på varandra så mycket som vi saknat varandra... Andra dagen Philip var här åkte vi till San Francisco, där shoppade vi, turistade runt på pier 39 och åkte till Alcatraz. Nyårsafton spenderade vi i både gallerian, hemma för att fixa i ordning oss och på favorit sushi stället där vi åt vår "nyårsmiddag". Planen var att sedan komma hem och skåla vid tolvslaget till raketer, med ack vad få fyrverkerier Amerika hade att bjuda på. Är så himla glad att P kom hit och hälsade på, det behövde jag, plus att han fick stanna två extra dagar efter att hans flyg blivit försenat hem. Om han bara kunde stannat lite längre dock... :(

- Min gos första dagen han kom hit <3

- I SF i lobbyn på fairmont och vid Golden Gate bron

- Nyår med min alldeles egna Prins Philip

- Absolut bästa tjejerna, Noemi och Hanan <3

- Swediiiiish tacooooos

- Bowling is not our thing.

Upp